Welkom bij de Espelopers

D e – h a r d l o o p c l u b – v a n – E n s c h e d e

Leuk dat je een kijkje neemt op onze website. Op de site is informatie te vinden over onze hardloopgroep, clinics, trainingen en diverse hardloopevenementen.

Loopgroep Espelopers is een groep enthousiaste hardlopers uit Enschede. Gezellig samen sporten, soms wat fanatieker en soms wat minder fanatiek. We zorgen voor veel variatie in de trainingen, zodat iedereen het plezier in hardlopen blijft houden.

Foto Impressie Espelopers         

Respect voor ieders individuele redenen om mee te doen aan de trainingen. Dat kan zijn gezondheid, gezelligheid, genieten van de mooie natuur in hof Espelo, sneller worden, wedstrijden lopen, etc.

Ben je benieuwd hoe het is om met ons mee te trainen? Je bent van harte welkom om dat uit te proberen. Neem vooraf even contact op met Elko Levinga via telefoon 06-51505294 of via mail info@espelopers.nl

Beginnende hardloper ? Scroll dan iets verder naar beneden om je aan te melden voor één van de hardloop clinics voor de beginnende hardloper.

De vaste Espelopers loopgroep (voor de gevorderden) traint elke dinsdagavond van 19:30 tot 20:45 uur. Deelnemen aan de gevorderden loopgroep kan indien je 8 km of meer aaneengesloten kan hardlopen binnen een uur of als je door wilt stromen na afloop van één van de clinics voor de beginnende hardloper.

Inschrijven LoopgroepNieuwjaarstraining Espelopers | 5 januari was er een gezamenlijke training met de lopers van AV Goor, loopgroep NonStop Running en de Espelopers. De belangstelling voor deze training was groot. Zo'n 40 lopers kwamen om even voor 10 uur bijeen op het sportpark van CVV Achilles, de thuisbasis van de Espelopers. Chantal Holtkamp, onze trainster in opleiding verzorgde de warming up aangevuld met enkele loopschooloefeningen en dat deed ze met veel enthousiasme. Aansluitend werd er in twee groepen een duurloop gedaan door het prachtige natuurgebied Hof Espelo, uitgezet door trainers Elko en Michel. Zo konden onze gastlopers ook kennismaken met ons mooie trainingsgebied. De training werd afgesloten met een gezellig samenzijn in de kantine van CVV Achilles. Wij danken Achilles voor de gastvrije verzorging!Fit het nieuwe jaar starten ? | 1 januari geldt als hét moment om weer fit te worden! Wij weten als geen ander dat hardlopen de gemakkelijkste manier is om de feestdagen pondjes kwijt te raken. Soms kun je al 5 km hardlopen, maar lukt het je niet om verder te trainen. Wij willen je heel graag helpen om deze vervolgstap te bereiken.

Weten hoe ?  Lees meer ...1e lustrum Espelopers | Ruim vijf jaar geleden legde trainer Elko  de basis van wat sinds jaar en dag de Loopgroep Espelopers is. 

Na contacten met Landschap Overijssel werd Hof Espelo de trainingslocatie van de eerste clinic die in april 2015 van start ging. 

Samen met trainer Frans werden beginnende hardlopers de fijne kneepjes van deze sport bijgebracht.


Nieuwsgierig ?
Lees meer ...

Ben je een beginnende hardloper ...

De Enschedese loopgroep Espelopers start begin april 2020 weer een nieuwe hardloopclinic voor beginnende lopers. De clinic bestaat uit twaalf trainingen, start-en eindpunt is het bezoekerscentrum Hof Espelo in Enschede. Aanvang: 19.30 tot ca. 20.45 uur.

Aanmelden clinic

De clinic is zeer gevarieerd, met aandacht voor loopscholing, houding en het aanleren van techniek en voldoende afwisseling door onder andere intervaltrainingen en duurlopen.De clinic staat onder professionele begeleiding van trainers Elko Levinga en Frans Koevoets en kost € 65,00 per deelnemer.

Een grote groep enthousiaste hardlopers van de Espelopers en Lets Run verscheen zondag 8 september aan de start van de Singelloop 2019 in Enschede. De trainingen wierpen hun vruchten af want iedereen haalde de finish na iets meer dan 8 km en vaak ook nog in een mooie tijd.

Waar een clinic je al niet kan brengen ... en het goede nieuws is dat binnenkort weer een nieuwe clinic start. Dus wil je volgend jaar ook de Singelloop fluitend uitlopen? Meld je dan nu snel aan.

Trainers (links Elko en rechts Frans) en deelnemers Espelopers en Lets Run