Let’s Run Espelo

Hardloopclinics voor beginners


Voor wie zijn de clinics bedoeld?

Let’s Run Espelo is een 12-weeks trainingsprogramma voor beginnende of weer opnieuw beginnende hardlopers. Heb je nog nooit hardgelopen of lukt het jou zelf niet om een half uurtje te kunnen hardlopen, dan is deze cursus bij uitstek iets voor jou.

Wat leer je?

Gedurende de clinics leer je hoe je je conditie kunt verbeteren en uithoudingsvermogen kunt vergroten. De doelstelling van de beginnerscursus is om het hardlopen geleidelijk aan op te bouwen zodat je aan het eind van de cursus zo’n 30 á 35 minuten aaneengesloten kunt hardlopen.

Tijdens de lessen wordt er veel aandacht besteed aan houding en looptechniek, ademhaling en het juiste looptempo. De clinics worden gegeven door ervaren trainers die door de Atletiekunie zijn opgeleid.

Waneer zijn de trainingen?

De startdatum van de eerstvolgende clinic is nu nog niet bekend (houd daarvoor deze website en deze pagina in de gaten). De groepstrainingen zijn wekelijks op dinsdagavond van 19:30 tot ca. 21:00 uur. Daarnaast doe je één of twee keer per week zelf een training. Hiervoor krijg je een oefenschema.

Waar is het?

De trainingen beginnen en eindigen op het sportcomplex van CVV Achilles aan de Horstlindelaan 255 in Enschede. Hier kun je je spullen (sleutels, telefoon e.d.) veilig achterlaten. Na afloop van de training is het bezoekerscentrum & sportcomplex de plek om even rustig bij te komen, een kop koffie of thee te drinken en na te praten. Want behalve het krijgen van een betere conditie, draait het in de clinics vooral om het samen sporten. Oftewel: met je medelopers lekker actief zijn.

Kosten hardloopclinics beginnende hardloper

De kosten voor de clinics bedragen € 65,-. Dit is inclusief koffie of thee na iedere training.

Informatiebijeenkomst

De dinsdag voorafgaand aan de beginnerscursus is er een  informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijg je uitleg over het trainingsprogramma en allerlei andere nuttige informatie zodat jij optimaal van start kunt.

Nieuwschierig ?

Meld je dan alvast aan voor de eerstvolgende beginnersclinic van 0 km naar 5 km

Aanmelden 5 km clinic