Doelstelling

Naast het prestatiegerichte karakter is vooral het sociale aspect binnen de vereniging belangrijk. Het samen plezier beleven aan de loopsport in een sfeer van gezelligheid en onderlinge betrokkenheid staat voorop, waarbij waardering is voor ieders prestatie, rekening houdend met zijn/haar mogelijkheden.

De looptrainingen worden door deskundige trainers gegeven, waarbij ook aandacht is voor veiligheid en individuele begeleiding. Beginnende lopers wordt de mogelijkheid geboden om door middel van gerichte cursussen (clinics) kennis te maken met de loopsport en de vereniging.

Voor wie?

Wat je (hardloop)wensen ook zijn, Espelopers biedt uitkomst. Binnen onze groep hebben we zowel voor de beginners als gevorderden een hardloopclinic ontwikkeld.

Wat leer je?

In de clinics leer je hoe je je conditie kunt verbeteren en uithoudingsvermogen kunt vergroten. De doelstelling van de clinic voor beginners is het hardlopen uitbouwen van 0 minuten naar 30 minuten aaneensluitend lopen. De doelstelling van de clinic voor gevorderden is het hardlopen uitbouwen van 30 minuten naar 60 (en meer) minuten aaneensluitend lopen. Je krijgt ook informatie over het voorkomen en behandelen van sportblessures. Tips en trucs over wat goede voeding is voor hardlopers, ontvang je ook.

De clinics worden gegeven door ervaren instructeurs. In de zomermaanden is het Bezoekerscentrum Hof Espelo aan de Weerseloseweg 259 in Enschede onze uitvalsbasis en in de wintermaanden gebruiken we hiervoor het  sportcomplex van CVV Achilles aan de Horstlindelaan 255 in Enschede. Hier kun je je spullen (sleutels, telefoon e.d.) veilig achterlaten. Na afloop van de training is het bezoekerscentrum & sportcomplex de plek om even rustig bij te komen, een kop koffie of thee te drinken en na te praten. Want behalve het krijgen van een betere conditie, draait het in de clinics vooral om het samen sporten. Oftewel: met je clubgenoten lekker actief zijn.

Kosten hardloopclinic beginnende hardloper

De kosten van een hardloopclinic bedragen € 65,-. Dit is inclusief koffie of thee na iedere training. Van elke aanmelding wordt een bedrag van 15 euro gedoneerd aan Landschap Overijssel. Met deze bijdrage ondersteunen de deelnemers het behoud van natuur&landschap. De clinic bestaat uit een 12-tal trainingen.

Meer weten ga dan naar onze contact pagina en stel je vraag …