Doelstelling

Naast het prestatiegerichte karakter is vooral het sociale aspect binnen de vereniging belangrijk. Het samen plezier beleven aan de loopsport in een sfeer van gezelligheid en onderlinge betrokkenheid staat voorop, waarbij waardering is voor ieders prestatie, rekening houdend met zijn/haar mogelijkheden.

De looptrainingen worden door deskundige trainers gegeven, waarbij ook aandacht is voor veiligheid en individuele begeleiding. Beginnende lopers wordt de mogelijkheid geboden om door middel van gerichte cursussen (clinics) kennis te maken met de loopsport en de vereniging.

Voor wie?

Wat je (hardloop)wensen ook zijn, Espelopers biedt uitkomst. Binnen onze groep hebben we zowel voor de beginners als gevorderden een hardloopclinic ontwikkeld.

Wat leer je?

In de clinic leer je hoe je je conditie kunt verbeteren en uithoudingsvermogen kunt vergroten. De doelstelling van de clinic voor beginners is het hardlopen uitbouwen van 0 minuten naar 30 minuten aaneensluitend lopen. De doelstelling van de clinic voor gevorderden is het hardlopen uitbouwen van 30 minuten naar 60 (en meer) minuten aaneensluitend lopen. Je krijgt ook informatie over het voorkomen en behandelen van sportblessures. Tips en trucs over wat goede voeding is voor hardlopers, ontvang je ook.

De clinics worden gegeven door ervaren instructeurs. In de zomermaanden is het Bezoekerscentrum Hof Espelo onze uitvalsbasis en in de wintermaanden gebruiken we hiervoor de Roombeekschool. Hier kun je je spullen (sleutels, telefoon e.d.) veilig achterlaten. Na afloop van de training is het bezoekerscentrum & school de plek om even rustig bij te komen, een kop koffie of thee te drinken en na te praten. Want behalve het krijgen van een betere conditie, draait het in de clinics vooral om het samen sporten. Oftewel: met je clubgenoten lekker actief zijn.

Kosten en aanmelden

Er start één keer per jaar een clinic voor de beginnende hardloper in april. De clinic bestaat uit 12 trainingen. De kosten voor de cursus bedragen € 65,-. Dit is inclusief koffie of thee na iedere training. De trainingen starten en eindigen vanuit het Bezoekerscentrum Hof Espelo. Van elke aanmelding wordt een bedrag van 15 euro gedoneerd aan Landschap Overijssel. Met deze bijdrage ondersteunen de deelnemers het behoud van natuur&landschap.

Meer weten ga dan naar onze contact pagina.