Menzis Singelloop

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 10/09/2017
1:00 pm - 4:00 pm

Locatie
Menzis Singelloop

Categorieën


Zondag 10 september

Jaarlijks staan iedere tweede zondag van september zo’n 4500 hardlopers aan de start van de Menzis Singelloop Enschede. In 2017 vindt een bijzondere editie plaats: voor de 20e keer wordt de Singelloop door de Enschedese Atletiekclub TION georganiseerd. Intussen is de Singelloop een evenement van formaat: het is uitgegroeid tot één van de grootste hardloopevenementen van Oost-Nederland. Onderweg en in het Volkspark worden de lopers aangemoedigd door ruim 20.000 supporters.

De hoofdafstand is een door de Atletiekunie gecertificeerde 5 Engelse Mijl (8046,72 m) en is voor zowel de wedstrijdloper als ook de recreant. Daarnaast kan er deelgenomen worden aan de bedrijvenloop (ook 5 Engelse Mijl), Dubbele Mijl (3,2 km), of kidsrun (1 km).

Start/finish in het Volkspark

Start en finish zijn voor alle afstanden in het Volkspark in Enschede. Er wordt een zandloperstart gehanteerd, waardoor deelnemers gelijkmatig verdeeld het parcours op gaan en de ruimte krijgen om snel in hun eigen tempo te lopen. De groene omgeving en de ruimte in het Volkspark zorgen voor een relaxte en gezellige sfeer voor lopers en publiek. Tijdens de Singelloop is er in het Volkspark een speciale kids area met onder andere leuke speeltoestellen.

Starttijden

12:15 uur Rabobank Kidsrun Groep 1 + 2
12:40 uur Rabobank Kidsrun Groep 3 + 4
13:00 uur Rabobank Kidsrun Groep 5 + 6
13:20 uur Rabobank Kidsrun Groep 7 + 8
13:45 uur Oxilion Dubbele Mijl
14:30 uur Menzis Singelloop (wedstrijd en recreant)
14:30 uur Eshuis Accountants Bedrijvenloop

Deelnemersinformatie

Alle informatie over onder andere het inschrijven, ophalen van startnummers, parcours, de tijdregistratie, verzorging onderweg en in het Volkspark, kleedruimtes,  etc. staan op de speciale pagina met deelnemersinformatie.

Informatiepunt in Volkspark

Tijdens de Singelloop is er een speciaal Informatiepunt in het Volkspark voor vragen op de dag zelf. Het informatiepunt is te vinden in het Singelloopdorp, midden op het pleintje, en is te herkennen aan grote spandoeken met Informatie erop.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe nabijheid van de start: achter Saxion op het parkeerterrein aan de Kortenaerstraat, bij de Pathmoshal en bij Menzis (parkeerterrein achter het gebouw te bereiken via woonboulevard Schuttersveld en de Hengelosestraat). De parkeerruimte in het Volkspark is niet in gebruik. Wij raden i.v.m. de drukte echter aan met het OV te reizen of op de fiets naar het Volkspark te komen. De start/finish ligt ongeveer 500 meter van het bus- en treinstation van Enschede.