Veel gestelde vragen

Voor wie is de beginners cursus (clinic) bedoeld ?

In principe kan iedereen meedoen en is er geen specifieke sportervaring nodig. Het doel van de clinic is om een half uur aaneengesloten te kunnen hardlopen, oftewel ongeveer 5 km.  De clinic wordt daarna eventueel vervolgd (bij voldoende deelname) tot het kunnen lopen van 10 km of het kunnen lopen van de Singelloop in Enschede van 8 km.

Op welke dagen worden de trainingen van de beginners cursus gegeven ?

Van april tot juli elke dinsdagavond van 19:30 tot ca. 20:45 uur in Enschede bij CVV Achilles aan de Horstlindelaan 255.


De clinics voor de beginnende hardloper die in september starten worden gegeven op de woensdagavonden van 19:30 tot ca. 20:45 uur in Enschede bij CVV Achilles aan de Horstlindelaan 255.

Hoe vaak moet ik trainen per week ?

Je traint één keer per week op de loopschool en twee keer per week train je zelf via één van onze trainingschema’s.

Hoe lang duurt een training ?

De training bij de loopschool duurt een kleine anderhalf uur. Hierin zit een stuk warming up, loopscholing, hardlopen en cooling down. Na de training is er de mogelijkheid om nog even na te kletsen en een kopje koffie of thee te drinken.

 

Moet ik meteen lid worden?

Nee, dat is  niet nodig. Je kunt eerst een keertje vrijblijvend een training bijwonen om te kijken of het bij je past. Als je een beginnend hardloper bent, dan kun je ook eerst de beginnersclinic volgen en eventueel daarna lid worden.

Welke kleding heb ik nodig ?

Je hebt een (lange) tight of trainingsbroek nodig en een shirt. Bij voorkeur geen katoenen kleding maar specifieke sportkleding. Katoenen kleding wordt en blijft nat, waardoor je snel afkoelt. Bij winderige omstandigheden is een dun windjack aan te bevelen.
We noemen dit ook wel “functionele kleding”.

 

Bij regenachtig of koud weer is het aan te raden om droge warme kleding mee te nemen zodat deze kan worden aangetrokken na de training.

Welke schoenen heb ik nodig ?

Je kunt de eerste lessen volstaan met sportschoenen die je nog hebt. Daarna adviseren we je om goede hardloopschoenen aan te schaffen bij een hardloopspeciaalzaak (NonStop Running in Hengelo). Goede schoenen voorkomen blessures en vergroten het loopplezier.

Wat draag ik in het donker ?

In het donker draag je een reflectiehesje (verplicht en deze dien je zelf aan te schaffen).

 

 

Dit graag aangevuld met verlichting (om je arm)

 

 

Gaat de training altijd door ?

Ja, bij elk weertype kan er gelopen worden. Natuurlijk zal de trainer bepalen of het verantwoord is of niet. Bij onweer gaat de training niet door.

Ben je via de beginners clinic automatisch lid van de loopgroep Espelopers ?

Nee, je kunt na afloop van de “beginners” clinic lid worden van de Espelopers hardloopgroep.

 

Inschrijven Loopgroep

 

Dit zal ook door de trainers worden aangegeven aan het einde van een clinic.

Aansprakelijkheid

Deelname aan de cursussen is op eigen risico. Espelopers is niet aansprakelijk voor diefstal/schade van persoonlijke eigendommen.