Wie zijn wij

Wij zijn een enthousiaste en gezellige loopgroep uit Enschede. Onze lopers komen niet alleen uit Enschede maar ook uit Hengelo en omringende plaatsen.

De loopgroep Espelopers is in 2014 van start gegaan en is inmiddels al behoorlijk gegroeid. Elk jaar starten er nieuwe hardloopclinics voor beginnende hardlopers. Na afloop van de clinics kan men indien gewenst lid worden van de loopgroep en deelnemen aan de trainingen voor de (meer) gevorderde hardlopers.

Tijdens de lessen ervaar je hoe een professionele hardlooptraining verloopt en worden tips gegeven over verantwoord trainen, juiste schoenen, kleding, voeding en andere relevante hardloopzaken.

Onze loopgroep heeft ervaren, allen gediplomeerde hardlooptrainers, die de trainingen op een verantwoorde manier geven.


Regelmatig starten we een hardloop clinic voor beginnende hardlopers. De datum voor de eerstvolgende clinic is momenteel nog niet bekend (houd hiervoor de website in de gaten of neem contact met ons op).

Meedoen aan deze clinic


De reguliere trainingen van de Espelopers zijn elke dinsdagavond van 19:30 tot 21:00 uur. Start- en eindpunt is het sportcomplex van CVV Achilles aan de Horstlindelaan 255 in Enschede. Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig. Tevens is er gelegenheid om nog even na te zitten in de kantine onder het genot van kop koffie/thee of ander drankje.

Locatie


Wil je deelnemer worden van onze loopgroep, of gewoon een keer lekker meetrainen om te kijken of dit ook iets voor jou is, kom gerust langs of neem eens contact op met onze trainers. Je kunt je indien gewenst ook direct inschrijven via ons online inschrijfformulier.

Inschrijven Loopgroep


12-minuten-regel

20:30 uur. Toen schoot de 12-minuten-regel me te binnen.  Deze regel luidt:

Je kunt pas zeggen dat je te moe bent om hard te lopen als je 12 minuten hebt hardgelopen.

Er is een geinig onderzoek gedaan onder studenten in Maastricht waar dit naar voren kwam. Er waren twee groepen. Groep één moest vooraf voorspellen of een looptraining goed zou gaan of niet. Dit werd bekeken door te zien welke snelheid ze liepen in een bepaalde hartslagzone.  Groep twee voorspelde na 12 minuten hardlopen of de resterende training goed zou gaan of niet.

Wat bleek. Er deugde niets van de voorspellingen van groep één. Studenten die een goede dag dachten te hebben bleken niet bijzonder in vorm en studenten met een kater voelden zich na 12 minuten juist wel goed.

De tweede groep bleek aanzienlijk beter in het voorspellen, na twaalf minuten hardlopen konden de studenten prima zeggen of ze die dag goed waren of juist wat minder.

En het leuke is dat het gros van de studenten die zich vooraf nog wel moe voelde na twaalf minuten wel energiek was.